LED

LED verlichting heeft een positieve invloed op dieren.

LED verlichting heeft invloed op het gedrag en verminderd stress bij dieren. Vooral blijkt dat licht wat het daglicht spectrum benaderd gunstige invloed heeft. De natuur zal het wel het beste weten.

Door goede verlichting kunnen bv gespeende biggen elkaar beter herkennen. Ze vinden de voerbak beter, zijn minder agressief. Wat zou kunnen resulteren in minder staartbijten. Minder stress zorgt voor betere groei, en een lagere voederconversie.

LED verlichting voor de varkenstallen en kippenstallen moet aan strikte eisen voldoen: ammoniak bestendig en trillingsvrij. 

Op dit moment zijn er allerlei onderzoeken gaande die aan willen tonen dat LED de najaarsdip bij dragende zeugen beperkt, dat in de biggenstal de speendip wordt voorkomen. Of dat licht invloed heeft op het stressniveau van biggen. Dit heeft invloed op de voeropname.

LED is energiezuinig, vraagt minder onderhoud dan TL en heeft een hogere lichtopbrengst, terwijl de terugverdientijd redelijk kort is. Met LED licht kun je 30% meer licht op de kop van de zeugen krijgen, tegen de helft van het energieverbruik.  

SlaatsBV Asten

Plafondventilatie en verwarming

Een vraag over onze producten?

Kom in contact